Blog

Sör tudomány

2019. július 03.

Menner palack: a tartalomhoz illő külső

A Thomas Menner  sörcsalád  egy életérzést ad a fogyasztójának. A tartalomhoz illő külső párosítása megidézi a 300 éves múltat, egyúttal alkalmazkodik a 21. századi modern ízlésvilághoz. Pusztán e megközelítés miatt választottuk a hazai piacon ismeretlen etruszk-zöld – szinte fekete – palackot, mely színével egyúttal megóvja a sört az erős napsugárzástól. A csat nem csak rusztikus, […]

>>>

2019. július 03.

Hogyan óvható meg a sör minősége?

A nagyüzemi sörök minősége egy rövid ideig állandó és nem igényel különösebb odafigyelést, mert hőkezelték – tartósították. Az élvezeti faktor ezzel együtt alacsony, a tápérték elhanyagolható. A minőségi kézműves sörök esetében más a helyzet! A minőségi sörök egyik fontos ismérve, hogy nem pasztőrözik. A sör pasztőrözésekor az eljárás lényege, hogy hirtelen megemelik a folyadék hőmérsékletét, […]

>>>